dtHome = FH Automation
dtRootHome = FH Automation

dtRoot = FHA
  •  
   
Historie

Dengang

Firmaet blev grundlagt i 1921 af Rasmus Hansen under navnet Horsens Elektromotor – Reparation, og havde i starten til huse i Horsens, men allerede i 1928 blev der oprettet en filial i Vejle. Rasmus Hansens søn, Folmer Hansen oprettede senere Bosch Danmark. I 1956 døde Rasmus Hansen, og Folmer Hansen, som var enebarn arvede Elektromotorfirmaet, som han slog sammen med Bosch til et firma – Horsens Elektro og Vejle Elektro.

1972 fik man forhandling af visse Danfoss og Siemens produkter. Dette blev starten til grossistsalg og produktion af styre- og fordelingstavler og i 1974 startede man som et af de første firmaer i Danmark med Siemens PLC-styringer. Denne aktivitet udviklede sig kraftigt, hvorfor man i 1984 dannede ingeniørsektionen og samtidig ændrede navnet til FH Electric ApS.  I 1993 blev firmaet omdannet til et aktieselskab under navnet FH Gruppen A/S.

 

Nutid

I 2004 blev virksomheden opsplittet i to forskellige selskaber. Selskabet FH Gruppen A/S som komponentleverandør, og Motor, Tavler og FH Engineering aktiviteterne blev samlet som et selvstændigt selskab under navnet FH Automation A/S Som et led i et generationsskifte valgte koncernchef Ove Madsen at sælge disse aktiviteter til 2 medarbejdere - direktør Leif Rasmussen og afdelingsleder Lars Farsø, og virksomheden blev kendt som FH AUTOMATION A/S.
I 2010 blev firmaet udviddet, idet vi overtog Arne Boldt El-Automatic ApS i Slagelse, som skiftede navn til FH Automation A/S, Øst. Firmaet - der har domicil i Ringsted, beskæftiger sig primært med anlæg indenfor fjernvarmeindustrien.

 

FH Automation A/S stærkeste kort

er vores mange medarbejdere, som besidder betydelig teknisk viden, erfaring og engagement. Medarbejderne vil derfor fuldt ud matche de krav og behov, vi møder hos vores professionelle partnere. Den mangeårige tradition for levering af kundetilpassede software, styretavler og serviceydelser til dansk industri vil vi naturligvis videreføre. Som systemhus er det vores mål fortsat at kunne sikre vores kunder den optimale service, og den bedst mulige automationsløsning. Fra vores serviceafdeling kan vi yde vores kunder den bedste og hurtigste service indenfor el-motorer, pumper og andet elektromekanisk udstyr. Ligeledes kan vi yde hurtig og effektiv landsdækkende service indenfor vore øvrige kompetencer i tilknytning til industriel automation.