Robotcelle til Ergonomic Solutions

Robotcelle til Ergonomic Solutions

Robotcelle har overrasket positivt

Ergonomic Solutions investerede i en robotcelle fra FH Automation til bukkeopgaver. Enheden har både øget kapaciteten betragteligt og kørt fejlfrit siden installationen i marts måned. 

Ergonomic Solutions udvikler og producerer stativer og holdere til elektronik, såsom computerskærme, tablets m.v. – herunder de holdere til dankortterminaler, der er opsat i de fleste forretninger. Virksomheden er britisk, men en del af produktionen er henlagt til Nørresundby, ligesom der er salgskontorer i en række europæiske lande og Nordamerika. 

Virksomheden har i en årrække automatiseret dele af produktionen, og det er ikke en udvikling, der har mødt modstand blandt de omtrent 80 ansatte i Nordjylland. 

- De ansatte ved godt, at automatisering ikke betyder færre arbejdspladser. Hver gang, vi har automatiseret en opgave, har det kun medført større produktion og flere arbejdspladser. Samtidig er medarbejderne glade for at slippe for ensidigt, gentaget arbejde, siger Jan Rosenkilde, der er afdelingschef i Nørresundby.

Kan køre uden stop weekenden over

Robotcellen, der blev leveret af FH Automation i Horsens, står foran en elektrisk bukkemaskine. Den griber emnet på en palle, placerer det på et opretterbord og fører det ind til bukning. Vender og drejer det efter den forudgående programmering. Bagefter placerer robotten emnet i en sliske, så det kan glide ud i en af to europaller på den anden side af sikkerhedshegnet. Den løsning blev specialdesignet til Ergonomic Solutions, fordi bukkeprocessen dermed kan køre uforstyrret weekenden over, uden at der skal være mandskab til at stoppe robotten og udskifte den ene europalle indenfor sikkerhedshegnet, der ellers er den normale opstilling i den type anlæg. Dermed kører enheden weekenden over uden stop, hvilket er en klar fordel for en virksomhed, der typisk producerer 20-25.000 stk. at det samme emne.

- Jeg er faktisk ret imponeret over driftssikkerheden i robotcellen. Den har kørt fuldstændig fejlfrit 24/7, siden den blev installeret for fem måneder siden. Når vi har haft spørgsmål omkring programmeringen, har leverandøren, FH Automation, hjulpet os lynhurtigt. Det har været et fantastisk samarbejde, siger Jan Rosenkilde. 

Letbetjent software

Robotcellen styres af FH Automations egen software, Simro, der gør det uhyre nemt at programmere cellens bevægelser. Softwaren er specialudviklet til at kunne betjenes uden nogen særlig uddannelse eller indsigt i programmering. I løbet af få minutter kan en medarbejder indstille robotcellen til at lave et nyt emne, og indtil videre har enheden lavet knap 25 forskellige bukkeopgaver – uden komplikationer eller nedbrud af nogen art. 

- Vi kommer til at automatisere andre opgaver i de kommende år, og det er næppe sidste gang, vi lægger ordren hos FH Automation, siger Jan Rosenkilde.