SCADA

For at sikre et SCADA system mod langvarige nedbrud pga. Hardware eller Software der fejler, anbefaler vi en automatiseret backupprocedure, der ikke er afhængig af menneskelig indblanding.

En sådan procedure vil sikre at man til enhver tid kan vende tilbage til et kendt og funktionelt stadie for den computer der har fejlet. Det er naturligvis ikke uden omkostninger at skulle reetablere en computer, men det reducerer nedetiden betragteligt hvis der er en ny backup til rådighed.

Vores grundlæggende oplæg til en automatiseret backup løsning, er at hver computer selv sørger for sin backup ved hjælp af en foruddefineret plan, og gemmer backups på et fælles netværksdrev. På den måde er man ikke afhængig af en central backup server til at håndtere at alle backups bliver foretaget.

Helt konkret vil vi anbefale EaseUS ToDo Server som den backup-Software der udfører opgaven at lave en brugbar backup på et kørende anlæg. Vi har pt. testet Softwaren på følgende systemer:

  • Windows Server 2016 med RAID
  • Windows Server 2016 uden RAID I VM-miljø
  • Windows Server 2008 R2 uden RAID
  • Windows Server 2008 R2 med RAID
  • Windows 10
  • Windows 7 x64 SP1
  • Windows XP Pro SP3

Den backup der laves, er en fuld backup af hele PC/Serveren. Dette sikrer at alle filer er med, og det giver ydere mere mulighed for at browse filer i den backupfil der er lavet, hvis man skulle få brug for at hente en fil der ved et uheld blive slettet. Desuden er det muligt at genskabe en backup på Hardware der ikke er magen til den oprindelige Hardware. Således kan man hurtig ”komme i luften” på en reserve PC/Server.

Dog kan man forvente udfordringer omkring drivere og lignende.

Har du spørgsmål,
så kontakt os

Kontakt Lars på:

+45 20 88 55 61

lh@fhautomation.dk

bubble