Historien

Før

FH Automation har rødder tilbage til 1921, da Rasmus Hansen stiftede virksomheden Horsens Elektromotor – Reparation i Horsens. Allerede i 1928 åbnedes en filial i Vejle. Rasmus Hansens søn, Folmer, oprettede senere Bosch Danmark. I 1956 døde Rasmus Hansen, og Folmer Hansen arvede Elektromotorfirmaet, som han slog sammen med Bosch til ét firma med to afdelinger: Horsens Elektro og Vejle Elektro.

1972 fik man forhandling af Danfoss- og Siemensprodukter. Det blev starten til grossistsalg og produktion af styre- og fordelingstavler, og i 1974 begyndte man med Siemens PLC-styringer. Det var helt nyt i Danmark dengang. Forretningsområdet udviklede sig kraftigt, hvorfor man i 1984 dannede ingeniørsektionen og samtidig ændrede navnet til FH Electric ApS.  I 1993 blev firmaet omdannet til et aktieselskab under navnet FH Gruppen A/S.

Nu

I 2004 blev virksomheden opsplittet i to forskellige selskaber: Selskabet FH Gruppen A/S blev komponentleverandør, mens reparation af elmotorer, produktion af eltavler og aktiviteterne i FH Engineering blev samlet som et selvstændigt selskab under navnet FH Automation A/S. Som led i et generationsskifte valgte koncernchef Ove Madsen at sælge sidstnævnte til to medarbejdere - direktør Leif Rasmussen og afdelingsleder Lars Farsø.

I 2010 blev firmaet udvidet, da Arne Boldt El-Automatic ApS i Slagelse blev en del af koncernen. Virksomheden skiftede navn til FH Automation A/S, Øst. Firmaet hører hjemme i Ringsted og beskæftiger sig primært med anlæg indenfor forsyningsindustrien.

bubble