Pumpestyring

FH Automation har med teknologi fra Siemens skabt Danmarks stærkeste pumpestyringskontroller. Den yderst fleksible pumpestyringskontroller er baseret på et åbent PLC-system, der giver mulighed for mange tilslutninger i samme enhed.

Et guidet opsætningsprocedure gør det muligt for enhver operatør at kunne opsætte en pumpestation på bare en halv time og den er klar til drift. 

Pumpestyringskontrolleren er opbygget på Siemens nyeste PLC kontroller Simatic 1512SP. Den udmærker sig ved at være et lille kompakt system med høj performance. Simatic 1512SP er modulopbygget og vil nemt kunne udvides eller tilpasses. Systemet er et åbent system, hvilket vil sige at en PLC-programmør der råder over en PC med Siemens software installeret, vil kunne servicere og udvide på systemet efterfølgende. 

Fuld integration 

Vores kontroller er ikke begrænset af gamle kommunikationsformer. Kontrolleren er en Ethernet baseret kontroller som giver fuld adgang til samtlige parametre, hvilket er ensbetydende med at der er mulighed for fuld kontrol fra Scada systemer. 

Betjeningssystemet 

Betjeningssystemet er opbygget med den nye Scada pumpestyringsstandard fra FH Automation. Dette arbejder på en Windows platform, som kan installeres på en Windows tablet eller standard PC’er. Systemet er opbygget på en brugervenlig måde, hvor det er nemt at danne sig et overblik over pumpestationens tilstand. 

Systemet er konfigurerbart op til 4 pumper med mange tilvalgsmuligheder. Disse tilvalg bliver hele tiden udviklet til vores kunders behov, og vil derfor løbende blive en del af FH Automation’s standard pumpestyringskoncept. 

  1. Varme- / Kølestyring: Med integrerede PT 100 følere i kontrolleren er det muligt at styre ventilation og varme i tavlen, og på den måde opretholde den ønskede temperatur. Det er også muligt at følge temperaturudviklingen på Scada systemet. 
  2. EnergioptimeringKontrolleren har indbygget energioptimering. Det eneste det kræver er frekvensstyrede pumper, så kan der spares penge.
  3. Trinstyring: Med pumpestyringens trinstyringsmodul vil man kunne sætte mange forskellige driftsmuligheder af pumperne. Her kan man på 4 driftstrin styre hver enkelt pumpe individuelt, hvilket gør systemet yderst fleksibelt
  4. Automatisk slidtagekontrol: Kontrolleren har indbygget slidtagekontrol af pumperne – denne funktion kan kun anvendes hvis pumpestationen har flowmåler på afgangsrøret. Slidtagekontrollen kontrollerer løbende pumpens tilstand. Kontrolleren giver automatisk en alarm hvis pumpen ikke yder som forventet. 

Fuld integration med Siemens Ethernet baseret frekvensomformer: 

Ønsker man fuld integration med frekvensomformeren er vores kontroller indbygget med kommunikation til en Ethernet baseret Siemens frekvensomformer, hvilket giver mange fordele, blandt andet ændring af parameter fra Scada systemet og udvidet alarmliste. 

Kontrolleren kan efter kundens ønske tilpasses så den kan anvendes til andre Ethernet baseret frekvensomformere. Anvendes der ikke Ethernet baseret frekvensomformere er kontrolleren forberedt til kommunikation med digital og analog styring. 

FH Automation bidrager til den grønne omstilling

Udviklingen af nye innovative løsninger sker i samarbejde. Det er overbevisningen i FH Automation, og det er samarbejdet med Fenagy, hvor FH Automation producerer styretavler til varmepumper, som understøtter den...
Se hele casen

Har du spørgsmål,
så kontakt os

Kontakt Lars på:

+45 20 88 55 64

lfp@fhautomation.dk

bubble